Не е така!
Отхвърлянето е поради известенен "порок", недостатък, неправилно подаден ГФО ... незаверено пълномощно ...
Обжалаването неозначава корекция, промяна на първоначалното подадената информация - ГФО.
ТР променя вече прита информация, но не променяня новоприета.
Изисква се ново подаване и нова такса.
Съжалявам!
Самоосигуряващо се лице (за своя сметка) изплаща осигурителни вноски независимо да ли получава или не ( не му се начислява доход) осигурителни вноски. В ЮЛ - съдружниците могат да се осигуряват в три случая: като   самоосигуритери, контрол и управление и трудов договор. Могат и да не се осигуряват ако не извършват трудова дейност. Неучастват в управлението или дейността на дружеството. Изключение прави ЕООД, който неможе да бъде назначен по трудов договор. Другите два фактора по избор са задължение за него.
Що се касае осчетоводяването на самоосигурител в ТД, то се извършва като доходи приравнени на трудови правоотношения. Декларират се по чл. 50 от ЗОДФЛ в приложение № 1 от 2010 година, без да му се признават нормативно признати разхиди. От облагаемия доход се изваждат само осигурителните вноски и се облага с плосък данък.
Осчетоводяването на осигуровките се извършва по дебита на сметка 494 - аналитична сметка на собствениците и сродни предприятия, а дохода по аналитична сметка 602 - разходи за услуги по хонорари и граждански договори.
По-напред, Най-напред е КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
КСО - е Норма по реда и начина на осигуряването на ..., т.е. посочено в чл. 1 в нея, а НПОС е Нормата за ..., почакай не Ти ли поставих задача ... ?
Знаеш ли, започнах да Те оБИЧАМ.
Това няма нищо общо с КТ, КСО ... , а с Наредбата при пенсиониране. За да затвърда изнесеното по-горе или опровергая, защото ....., утре ще проверя.
Здравко
Колежке, никой не говори за 2 години трудов стаж!
Никоя майка - безработна към днешна дата няма такъв стаж.
За да "не разводняваме темата", няма да Ви отговарям повече. Дадох, Ви задача - пожелание. Ако сте професионалист - направете Го. Защо да не проверите, а да се дърлиме?
Здравко
Да приемем майка, която не е назначена по трудов - безработна. За пенсиониране като стаж се признава, стажа срещу представяне на Акт за раждане на детето, така както при мъжете - военната книжка. Какъв е стажа на майка - безработна, родила 1981 г. или 2010 г., Ви давам като задача да проучите.
С уважение - Здравко.
Майчинството е със статут на стаж и без трудов договор, т.е. за пенсиониране... Още, то е с по-продължителен период от нормативно ограничениен болничен от шест месеца годишно. Отглеждането е на второ лице и т.н.
Помните ли, че Законодателят поиска от 01.01.2010 година - самоосигурителите да се осигуряват на две бази : самоосигурители и управители? Защо не се осъществи? Вярвам, че сте счетоводител. Иска се логическо мислене.
Моля, да се чете в по-предходното ми съобщение думата "неумесни" с "неуместни". Ядосахте ме и сгреших ....
Здравко
Ако вече са назначени по старият Булстат, би следвало да ги преназначиш по чл. 123 от КТ.
Здравко
Контра въпрос. Самоосигурител съм на ЕТ. Подложен съм на тежка операция - два месеца съм в болнични. Кой управлява ЕТ-то? Или в болнични съм за общо заболяване 20, 30 дни ... Какво говорите? Не плашете хората с неумесни примери. Казах - практика....
Здравко

Законодателят разцепи на две основната функция на бившето Данъчно някъде около 2007 г.. С букват "Р" - РУСО - разходната част, а с букват "П" - прихадната част - НАП на държавата. Сега се мъчат отново да ги синхронизират. Та, кой проверява размера на обезщетенията на работниците и кой задълженията по облаганията на фирмите? Говорете с Нормата синхронизирана, изпитана с Практиката, а не дър, дър, дър ....
Най-големи уважения!
Вие, сте голяма паника. Необичате ли си професията си? Кое нормативно правило забранява това? Нормата, Закона ли е по-висш или бюрократа, (педала) ...? Една майка има работа, работи и отглежда детето си. Средствата, които заработва са и за Него. Храна, облекло, образование .... Кого да защитавам? Майка, която има деца, за да се храни, издържа, без да полага грижи за Тях, за които Държавата ще отделя средства за образование ..., ако щете и за полиция и затвори ... Какъв Човек сте? Бъдете смел и достоен!
Щирлиц
Имам основно правило: "Срещу бюрокрацията с бюрократични мерки". Повярвайте ми много е ефектно. Например: искам да ми се отговори в писмена форма - ужас за тях ..... Колежке, представяте ли си да тръгна по работниците и да искам служебни бележки. Аз, на тях ли съм подчинен или на работодателят?
Щирлиц
(между другото, къде мога да изтрия логото си "imida")?
Трудов договор първи, втори - без час работа е недействителен. Липсва основно правило за елемент на трудов договор.
За да избегнеш бюрокрацията, накарай го да напише декларация, че не е получавал други доходи по трудови правоотношения. Останалото е в неговата "градина". Ти не си следовател или данъчен.
Щирлиц
Лицето - ЕТ, трябва да назначи прокурист, за да излезе в майчинство. Болничните не се изплащат нито ден тъй като кода е обезщетение по майчинство. Прокуриста да се регистрира в ТР като дейността я упражнява 3 - 4 дена в месеца, тъй като осигурителният праг е максималния за управител на КИДП. Така ще плати по-малко осигуровки. Имам подобен случай и той е решен успешно и действащ. Фирмата продължава търговската си дейност регистрирана в зависимост от Законодателството.
Щирлиц
Обособете отделна дейност - частно учулище, звено, аналитично отчитане на посочената дейност във фирмата, така, че дейността да бъде водена без право на ДДС в приходната и разходната част - необлагаеми обороти. Ако ползвате общ КА - дейността му трябва да се отчита в група - А - освободени сделки по ДДС. Препоръчвам, Ви да закупите отделен КА само по тази дейност. Възможно е частното училище да извършва и облагаеми сделки. Важното е да бъде лицензирано.
Щирлиц